5+ godina iskustva

Parkovsko navodnjavanje

važan aspekt održavanja zelenih površina kako bi se obezbedilo zdravlje biljaka i atraktivnost prostora.

Pozovite nas

+381641575761

Parkovsko navodnjavanje

Nekoliko bitnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom zalivanja parkova:

Parkovsko navodnjavanje planiranje sistema

Planiranje sistema za navodnjavanje

Važno je razviti dobro osmišljen plan navodnjavanja koji pokriva celu površinu parka. Ovo uključuje identifikovanje zona biljaka sa sličnim potrebama za vodom i prilagođavanje rasporeda navodnjavanja tim potrebama. Takođe je važno uzeti u obzir različite tipove zemljišta i mikroklimatske uslove parka prilikom planiranja sistema za navodnjavanje.

Parkovsko navodnjavanje tip sistema

Tip sistema za navodnjavanje

Postoji niz sistema za navodnjavanje koji se mogu koristiti u parkovima, uključujući prskalice, prskalice, sisteme kap po kap ili kombinaciju nekoliko sistema. Svaki sistem ima svoje prednosti i prilagođava se potrebama i uslovima parka. Prskalice su efikasne za velike površine, dok je sistem kap po kap pogodan za precizno navodnjavanje pojedinih biljaka.

Parkovsko navodnjavanje automatizacija sistema

Automatizacija sistema za navodnjavanje

Automatizacija sistema za navodnjavanje omogućava programiranje vremena i trajanja navodnjavanja, kao i praćenje i kontrolu preko senzora vlage u zemljištu ili meteoroloških stanica. Ovo olakšava održavanje doslednog i efikasnog navodnjavanja i smanjuje gubitak vode usled nepotrebnog zalivanja.

upotreba pametne tehnologije, laptop u parku na slici

Upotreba pametne tehnologije

Napredna tehnologija, kao što su senzori vlage u zemljištu, sistemi za praćenje vode i bežična komunikacija, mogu se integrisati u sisteme za navodnjavanje parkova kako bi se pružile informacije u realnom vremenu o potrebama za vodom i optimizovana efikasnost navodnjavanja..

voda kao resurs

Voda kao resurs

Važno je voditi računa o efikasnosti korišćenja vode prilikom navodnjavanja parkova. Ovo može uključivati korišćenje sistema za reciklažu vode, buradi za kišu za sakupljanje kišnice ili instaliranje uređaja za smanjenje isparavanja vode tokom navodnjavanja.

Navodnjavanje održavanje i nadzor

Održavanje i nadzor

Redovno održavanje sistema za navodnjavanje parkova, uključujući proveru i popravku oštećenih delova, čišćenje prskalica ili njihovu zamenu

Smart Irrigation Solutions

Naši dobavljači opreme

Irritec

Implementacija sve efikasnijih rešenja za optimizaciju vodnih resursa i proizvodnih procesa u sistemu za navodnjavanje

BERMAD

Pruža sveobuhvatna prilagođena rešenja za kontrolu i upravljanje snabdevanjem vodom bilo gde u svetu

Rivulis

Kao globalni inovator rešenja za mikro-navodnjavanje, Rivulis nudi najširi portfolio na tržištu, koji sadrži najprepoznatljiviji proizvod

Mazzer

Poseduje proizvodne kapacitete visokospecijalizovanog tima tehničara, kao i radionicu sa najnovijim mašinama i tehnologijama

.

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Smart Irrigation Solutions